Nowe Dania w karcie Restauracji Tamara
Nowa, jesienna karta menu restauracji Tamara jest naprawdę ciekawa i bogata. Są w niej pozycje już znane – wszak nie wyrzuca się tego co smakuje naszym Gościom!
Zatem raz jeszcze zwróćcie uwagę na te dania:
- Przystawkę zadymiony tatar wołowy, która od wielu miesięcy bije rekordy popularności dzięki doskonałej jakości składnikom i finezji podania.
- W karcie pozostała także wegańska zupa krem z soczewicy, pieczonych pomidorów i papryki z mozzarellą lub tofu do wyboru. To sycące danie przygotowujemy z lokalnych produktów. Taka rozgrzewająca zupa to dobry pomysł na zimne popołudnie.
- Również kanapka z własnym pastrami zostanie z nami na okres jesienno- zimowy. Sekret naszego pastrami tkwi w tym, że sami peklujemy i wędzimy mięso. Nasz Szef kuchni ma do tego rękę!
W nowej karcie pojawiło się kilka naprawdę ciekawych pozycji i chcemy Wam je przedstawić:
- Rydze po mszczonowsku – to wariacja na temat lokalnej kuchni. Rydze to rzadki grzyb, zbierany także w okolicach Mszczonowa. My przygotowaliśmy je z oliwą i czosnkiem, tak aby w pełni wydobyć ich aromat i smak.
- Łosoś w stylu orientalnym z tykwą i imbirem – to propozycja rozgrzewającej potrawy na jesienne wieczory
- Jesień to czas królowania ziemniaków pod różnymi postaciami. My przygotowaliśmy krem ziemniaczano-porowy z chrustem z boczku i szczypiorkiem. To danie to kwintesencja prostoty, wynikającej z dobrej jakości składników i stylu serwowania. Ziemniaki nigdy nie smakowały lepiej!
- Krewetki z liśćmi kafiru – ten szczególny smak danie zawdzięcza kafirowi – orientalnej odmianie limonki, której nie można podmienić na nic innego.
- Tym, którzy lubią makarony polecamy makaron nero z owocami morza i szpinakiem.
- Bez deseru nie ma obiadu – każdy chyba się z tym zgodzi. Zatem polecamy serniczek z białą czekoladą i musem malinowym – palce lizać!
Jeżeli zgłodnieliście czytając ten tekst, to nie zwlekajcie tylko dzwońcie aby zarezerwować stolik: 608 303 989.